woensdag 1 februari 2012

koud weer

Wat een lekkere dag is het vandaag. Buiten is het koud, heel koud en morgen wordt het nog kouder. Na de koekjes die we vanochtend hebben gebakken was het tijd om maar weer eens bij de ijsbaan te gaan kijken. Lobke is zo ongeduldig. Ze kan gewoon niet wachten om haar kleine voetjes op het ijs te zetten. Na de teleurstelling van maandag was het nu pret. De hele ijsbaan is van een laag ijs voorzien. Iedereen in het dorp laat het ijs met rust zodat het eruit ziet als een spiegel. Nog even wachten en we kunnen op de schaats. Wat een rust trouwens in het dorp. Nu wonen er niet veel mensen hier maar het is wel woensdagmiddag, de school is dicht maar ook de kinderen laten zich niet zien. Wat een stilte met af een toe een harde schaterlach van onze lobke.


We gingen nogal optimistisch naar buiten, zonder handschoenen en zonder muts. Dat is nu toch wel wat koud aan je handen en oren op zo'n open vlakte. Maar ja, als je binnen bent, met het zonnetje die naar binnen schijnt dan is het binnen snel warm en lijkt het buiten ook warmer dan het is. Tijd dus om naar binnen te gaan om chocolademelk te maken en onze handen aan de warme bekers te warmen. En is lekker te snoepen van de zelf gebakken koekjes van vanochtend.

De woensdag is alweer bijna om. Strakjes gaan we weer de keuken in om aan de warme hap te beginnen. Lekker gewoon, aardappels, andijvie en een gehaktbal. Eens kijken of er daar nog wat van in gaat bij de kinderen na het vele gesnoep van vanmiddag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten