zaterdag 11 februari 2012

nieuwe school en zwitsal

Phoe wat is het koud vandaag. Toen we om 10 uur van huis weggingen was het hier -11 en toen we terug reden was het nog steeds -5.  Gelukkig kunnen we ons tegen de kou kleden en is het met dat zonnetje best te doen buiten. Vandaag was het de beurt aan Daisy om op een opendag van een school te kijken. Tjonge wat een veranderingen komen er allemaal aan...Amy was vorige week aan de beurt om een opleiding te zoeken, wilde ze eerst nog fotograaf worden is de keus gevallen op een juridische opleiding. Lobke naar de basisschool en help Linus wordt twee, dus mag naar de peuterspeelzaal. Denk dat ik de negeerstand nog maar even op de peuterspeelzaal zet. Nu gingen we dus voor Daisy kijken, spannend want wat is ze dan nog jong als je tussen al die grote meiden kijkt die daar lopen. Onze indruk was goed en ook Daisy zei dat ze het leuk vond, vooral de verzorgings kant. Het is een kleine school met heel veel individuele begeleiding wat ze ook echt nodig heeft. Ze wil richting bejaardenzorg, das mooi want ook ik wordt een keer oud. Nu is het hopen dat de toets uitslagen goed zijn zodat ze ook echt naar die school kan. Maandag zullen we het weten.

Toen ik net in de keuken aan het rommelen was viel mijn oog op de zwitsal. Wat zijn die verpakkingen veranderd zeg. Is het nu een opvallende gele poederbus was het vroeger, toen ik klein was een mooi wit blikje met een afbeelding van een echt kindje en niet het te ronde hoofdje met pluk haar van nu.
Kijk even met me mee en zeg zelf, sommige dingen moeten ze niet veranderen.

Oke, ik geef toe dat sommige veranderingen alleen maar beter zijn. De luiers bijvoorbeeld. Die absoberen nu zoveel dat de tekst die op het oude blikje staat op de nieuwe verpakking maar weg is gelaten.
Fijne zaterdag allemaal, liefs Willie

1 opmerking:

 1. hallo Willie

  bij het lezen van dit logje, ga ik enkele jaren terug in de tijd op het moment dat onze dochters (nu 28 en24)een studiekeuze maakten. Gemakkelijk was het niet maar uiteindelijk zijn ze er wel geraakt, onze oudste Anneke geeft les chemie en biologie in het hoger middelbaar onderwijs en onze jongste heeft al een diploma op zak van communicatie wetenschappen en studeert binnenkort af als interieurvormgeefster (wat een lang woord :-)
  Kleine kinderen worden groot, maar voor ons blijven ze "onze kinderen", wij genieten van hun succes maar laten evengoed een traan wanneer het wat minder goed gaat.

  Heb nog even je andere logjes gelezen en vind ze best leuk, ga je alvast volgen...

  liefs
  marieke van bleudelavandou

  BeantwoordenVerwijderen