zondag 5 februari 2012

recept

Speciaal op verzoek van Hilde (bedankt voor je lieve berichtje en welkom op mijn blogje) het recept van de semlors. Toen we net in Zweden woonden haalde ik hele capriolen uit om de broodjes goed na te maken, mensen lief wat een werk. En toen kwamen we terug in Nederland en verkochten ze van die kleine broodjes bij de Albert Heijn...wat een gemak. Als je het jezelf moeilijk wilt maken dan moet je dus eerst kleine witte melkbolletjes maken maar als je snel iets lekkers op tafel wil toveren dan zou ik voor die kleine kant en klare bolletjes gaan. Ik zie ze trouwens alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag op de broodafdeling liggen.
Snij van die broodjes het kapje af en hol de broodjes een klein beetje uit. In de holling stop je een flink bolletje amandelspijs. Dan klop je de verse slagroom met suiker en klopvast op en spuit je een mooie toef op het broodje. Het kapje er weer op doen en wat poedersuiker erover strooien en je bent klaar. Hoe lekker en makkelijk kan het toch allemaal zijn.


Eet smakelijk en een fijne zondagavond voor iedereen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen