vrijdag 10 februari 2012

Gooische vrouw

Jawel, ik ben er 1, een echte. Niet van het soort zonnenbril en naaldhakken maar meer een boerin...mmm dat klinkt niet lekker...doe maar iets er tussen in. Geboren en opgegroeid in het mooie Bussum. Een afstammeling van de erfgooiers, het bewijs ervan heb ik in de gang hangen...want tja...ik zie er nou eenmaal niet uit als "Goois meisje", bewijs is dan toch wel fijn. Het bewijs is een oude akte waarin wordt verklaard dat mijn opa erfgooier was. (Een erfgooier is de benaming van een van oorsprong uit 't Gooi afkomstige man die samen met anderen het gebruiks- en beheersrecht had over de bebouwbare gronden in 't Gooi).Mijn familie woont er nog steeds en telkens als we naar ze toe gaan voelt het als thuis komen en heb een soort heimwee gevoel als we weer naar huis gaan. Dat gevoel zal wel kloppend zijn want we hebben het hier in huis allemaal wel een beetje.
Malligheid hoor, bewijs is niet nodig en Gooische vrouw voel ik me ook niet. Eet nog steeds liever een zelf gebakken gevulde koek dan die van die dure bakker en kopen doe ik die dure spullen voor in huis ook niet, ik kijk er liever naar en doe daar mijn idee mee.


Het bewijs is eigenlijk een leuk item om te hebben. Het hangt in de gang met daar omheen foto's van mijn gezin de volgende afstammelingen. Waarvan de twee oudste dus eigenlijk ook echte gooische meisjes zijn. 

1 opmerking:

  1. Toevallig kwam ik op je blog.
    Wat leuk zo'n oude akte!

    Ik ga je graag volgen!

    Groeten Maaike

    BeantwoordenVerwijderen