woensdag 15 februari 2012

zeepketting

Ik wilde het al zo lang proberen.... een zeepketting maken. Vol goede moet ging ik vorige week aan de gang met een stuk dove zeep.Water erbij, in een bakje en in de magnetron laten smelten. Er gebeurde van alles behalve dat het ging smelten, schuimen, schuimen en nog meer schuimen. Moet wel zeggen dat het huis heerlijk rook naar de zeep maar daar had ik geen zeepketting mee. Nadat ik vanochtend eerst de keuken voor de twee keer in de verf  had gezet ben ik maar eens op internet gaan zoeken. En ja hoor, ik ontdekte de fout..ik had de zeep moeten raspen en in plaats van die sloot water die ik had gebruikt een klein beetje water moeten doen. Hup, opnieuw aan de slag met een stuk zeep. Ik bedacht nog even zelf erbij om een paar druppeltjes olie aan de zeep en het water toe te voegen. Vraag me niet waarom ik dat bedacht....
Het lukte!! De zeep was in een mum van tijd een vloeibare drap geworden en kon ik het zo in koekvormpjes gieten. Werd er helemaal blij van haha. Was trouwens wel handig geweest als ik de vormpjes met iets had ingevet, beginners foutje zullen we maar zeggen. Maar goed het is gelukt en het resultaat is beter dan ik had gehoopt. Oefening baart kunst , dus van de week proberen we het nog een keer.


Liefs Willie

2 opmerkingen:

 1. Gelukt en super knap, mij lukt het nog steeds niet, toch maar olie en water toevoegen dus...
  Ik vind ze helemaal luek geworden.

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, das lang geleden, maar ik heb het ook eens gedaan, inderdaad zeep raspen! Ik had er toen kaneel doorheen gedaan, voor de kleur, niet de geur (was niet lekker!).
  Ze zijn heel leik geworden joh!
  Lieve groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen