zondag 26 februari 2012

dat vitrinekastje

Gisteren was het zover...mijn moeder was jarig, 81 werd ze. Sinds een jaar zit ze in een verzorgingshuis vanwege een dwarsleasie. Verder is ze helemaal gezond en zoals ze zelf zegt, ik heb 80 jaar gelopen en nu laat ik me de volgende 80 jaar rijden, praatjes genoeg.
Nu staat er in dat verzorgingshuis een vitrinekastje en altijd moet ik er even in kijken. Het staat vol met o, zo veel, leuke oude spulletjes. Telkens staat er iets bij, of dat ontdek ik dan pas. Vaak staat er ook iets ouds in een thema tussen. Helaas niet op de foto maar op de glasplaat erboven stond een speelgoed schooltje, een klaslokaal, zeg maar. Heel oud want de poppetjes in het schoolbankje vielen bijna uit elkaar.O, wat zou ik eens graag in dat oude kookboek snuffelen. Helaas zit het kastje op slot. De volgende keer als het boek er nog staat toch maar eens vragen.


Dit keer viel mijn oog op een bakkerswagentje. Mijn vader had vroeger een hobby en dat was koetsjes in het klein maken. Ik denk dat hij er wel 30 heeft gemaakt. Ook een melkwagentje die heb ik thuis een mooi plekje gegeven. Maar in de vensterbank bij mijn moeder staat....je raad het al.... een bakkerswagentje, bijna hetzelfde. Er was dus iemand met dezelfde hobby als mijn vader hahaHet bovenste karretje staat in de vitrinekast, de andere is door mijn vader gemaakt. Ze zijn wel iets verschillend maar allebei vind ik ze leuk....nou ja de onderste net iets leuker omdat mijn paps het heeft gemaakt.

Liefs Willie

4 opmerkingen:

 1. Hallo Willie,

  Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog!
  Ik ga jou zeker ook volgen!

  Lieve groetjes, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hay Willie, wat gezlelig dat je mijn
  blog kwam bezoeken en er een leuk berichtje
  op achterliet. Nieuwsgfierig als ik ben
  kom ik jou een tegen bezoekje brengen ennuh...
  ik ga je volgen hoor!!!
  Leuk trouwens die bakkerskarretjes en tuurlijk
  is die van je pa veeeeel mooier!!!
  Wens je een gezellige dag, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Willie,

  Via via..ben ik bij jou beland!
  Wat heb je een gezellige blog,ook ik ga je volgen hoor!
  Leuk zijn die bakkerkarretjes!
  Trouwens in je vorige post vond ik dat paspopje een superleuk idee.
  Ga eens kijken of ik ook zoiets in elkaar kan freubelen!

  Fijne dag !! groetjes Petra,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Willie, leuk dat je reageerde op mijn blog. Je zult er regelmatig iets over Zweden tegenkomen. Misschien lees ik er bij jou ook eens over.
  Mooi verhaal over de oude spulletjes. Misschien kun je het oude kookboek nog eens inkijken. Leuk die karretjes in miniatuur. Fijn dat je moeder zo positief is ingesteld, want het zal anders niet makkelijk zijn.
  Fijne dag en lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen